Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

Bestaand Spinozaplantsoen Achtergevel Groen

Spinozaplantsoen Utrecht

Projectomschrijving

Een grootschalige renovatie aan zowel de binnen- als buiten zijde van het wooncomplex. Deze woningen krijgen nieuwe badkamers, keukens en toiletten. De werkzaamheden gaan samen met het vervangen van de centrale verwarming en mechanische ventilatie. Dit wordt per woning aangepast en gemoderniseerd.

In de oude situatie zijn de woningen voorzien van zachtboard plafonds. Aangezien zachtboard plafonds gaan doorzakken en slecht zijn worden deze ververvangen door gipsplatenplafonds. Ook de kapconstructie wordt verstevigd. Een versteviging door het toevoegen van extra gordingen in de kap.

Verder wordt aan de buitenzijde het metselwerk hersteld, de aanwezige asbest in de gevel gesaneerd en schilderwerk uitgevoerd. De spouwmuren worden geïsoleerd met steenwolvlokken en in de kruipruimtes worden schelpen aangebracht.  Ook de kozijnen van alle woningen in het complex zijn van hout en zullen worden vervangen door kunststof kozijnen.

Uitdagingen

De bewoners kunnen kiezen te blijven in hun woning of tijdelijk de woning te verlaten tijdens de renovatieperiode. Voor beide keuzes worden passende faciliteiten aangeboden.

 

 

 

Spinozaplantsoen Utrecht

Spinozaplantsoen Utrecht

Opdrachtgever: Mitros
Looptijd project: 7 maanden
Werkzaamheden: groot onderhoud
Categorie: Communicatie met bewoners, Renovatie en groot onderhoud

Deel dit project: