Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

ede

Cocon-methode maakt galerijflats Ede asbestvrij

Publicatie: Technisch gebouwbeheer, 23 september 2015

Het Culemborgse bouwbedrijf Van Dillen voorziet twee  galerijflats in Ede, Bellefleur en Bellevue, van nieuwe gevelelementen. In totaal krijgen 216 galerijwoningen asbestvrije gevelelementen, waarbij voor de asbestverwijdering gebruik wordt gemaakt van de door Van Dillen zelf ontwikkelde Cocon-methode.

Cocon is een asbestsaneringswerkwijze dat Bouwbedrijf Van Dillen heeft ontwikkeld om  asbestsanering veilig en snel uit te voeren. Voor dit specifieke project is een speciale hefhijsstelling ontworpen om de bestaande en nieuwe gevelelementen te demonteren en te plaatsen.

Ook worden de meterkasten brandwerend bekleed en krijgt iedere woning een rookmelder. Van Dillen werkt hierbij samen met de onderaannemers Methorst en Ruitenbeek en de Timmerfabriek. Oplevering wordt verwacht in november.

Cees van Dillen, directeur van Bouwbedrijf Van Dillen: “Dit is een fraai project, waarbij we onze specifieke expertise goed kunnen laten gelden. In de tenderfase is een korte doorlooptijd gevraagd, in verband met de aflopende subsidieregeling die de provincie Gelderland beschikbaar stelt voor de verduurzaming van woningen. We vervangen dan ook bij vier woningen per dag de voor- of achtergevel.”