Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

IMG_1459

Culemborgs bouwbedrijf zet in op zelf ontwikkelde product ‘Portiek’

Bouwbedrijf Van Dillen bij laatste drie in Mitros-tender voor Utrechts renovatieproject

Culemborg, 9 maart 2015 – Het Culemborgse bouwbedrijf Van Dillen is doorgedrongen tot de derde en laatste ronde van een omvangrijke openbare tender, uitgeschreven door woningcorporatie Mitros. De tender heeft betrekking op een van de meest opvallende renovatieopdrachten van dit moment: ‘Flat met Toekomst’. Het doel is om een jaren ’60 portiekflat in Utrecht naar ‘nul-op-de-meter’ te krijgen. Daarbij staat de energiemeter aan het einde van het jaar op nul en wordt dus niet meer energie verbruikt dan er wordt opgewekt. Van Dillen zet bij de tender in op zijn product ‘Portiek’, dat is ontwikkeld met de vaste ketenpartners van het bouwbedrijf.

Flatmettoekomst
Uitgangspunt van Mitros’ ‘Flat met Toekomst’ is het streven naar kwaliteitsverbetering, waarbij gezocht wordt naar een slimme oplossing voor de naoorlogse systeembouwflats van de corporatie in Utrecht. Mitros vroeg deelnemers aan de tender een nieuw renovatieconcept te ontwikkelen, wat moet resulteren in een renovatieproduct volgens het uitgangspunt van nul-op-de-meter. De energierekening van de huurder wordt daarbij ingezet voor kwaliteitsverbetering van de woning. De Utrechtse portiekflat is vijf lagen hoog en heeft achtenveertig appartementen met energielabel F en G. Het flatgebouw is gebouwd volgens het Intervam bouwsysteem, dat erg populair was in de jaren ’60.

Portiek: de bewoner centraal
Bouwbedrijf Van Dillen heeft het product ‘Portiek’ ontwikkeld, dat wordt toegepast bij renovatie- en bouwproducten en de basis vormt van haar deelname aan de Mitros-tender. Uitgangspunt is het gebruik van een serie kant-en-klare verduurzamingsproducten die samen met vaste ketenpartners zijn ontwikkeld en die waar mogelijk steeds worden verbeterd. Zij worden bij iedere portiekflat waaraan Van Dillen werkt gemodelleerd voor een specifieke doelgroep. Het is een werkwijze die opdrachtgevers veel geld bespaart en die Van Dillen in staat stelt te focussen op de bewoners van het te renoveren of te bouwen object.
Als onderdeel van Portiek is er een applicatie ontwikkeld waarmee bewoners aan de hand van 3D visualisaties inspraak hebben in de verschillende opties bij de afwerking van hun woning. De keuze van bewoners wordt dan direct met de ketenpartners gedeeld, zodat die optimaal met specifieke wensen rekening kunnen houden. Cees van Dillen, algemeen directeur van Bouwbedrijf Van Dillen: “In onze werkwijze staat de bewoner centraal. Niet alleen om snel voldoende draagvlak en vertrouwen te creëren, maar omdat wij streven naar blijvend tevreden bewoners. Dat moet altijd het uitgangspunt zijn. Het door Mitros ontwikkelde ‘Flat met Toekomst’ bevat twee elementen die perfect aansluiten bij het DNA van Van Dillen: het streven naar structurele duurzaamheid en de behoefte om mensen prettiger en comfortabeler te laten wonen.”

Op 18 maart starten Van Dillen en de collega bouwbedrijven in samenwerking met Mitros tot het verfijnen van hun producten.

Over Van Dillen
Bouwbedrijf Van Dillen is een gespecialiseerd familiebedrijf sinds 1724 met innovatieve & duurzame oplossingen voor renovatie en nieuwbouw, waarbij aandacht voor bewoners en gebruikers en het nastreven van topkwaliteit voorop staat. Van Dillen is gevestigd in Culemborg en heeft circa 110 medewerkers. Voor meer informatie zie www.cvandillen.nl
Bekijk hier de filmpjes: www.cvandillen.nl/flatmettoekomst