Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

IMG_1407

Medewerkers Van Dillen gaan bouwen in Filipijnen

Culemborgse Courant 13-01-2015  

CULEMBORG – Leo Adelaar en Peter van der Lingen van Bouwbedrijf Van Dillen, Culemborg, gaan op 30 januari naar de Filipijnen om daar een steentje bij te dragen. Letterlijk. Ze gaan namelijk samen met de organisatie Stiho op bouwreis met nonprofitorganisatie Habitat for Humanity en bouwen mee aan een thuis voor een gezin dat nu nog in ellendige omstandigheden leeft. Samen met lokale vakmensen en de toekomstige huiseigenaren bouwen zij mee aan een simpel maar degelijk huis, waarmee de familie zelfstandig een betere toekomst kan opbouwen.

In 2000 organiseerde Stiho BV, groothandel voor hout, plaat- en bouwmaterialen, voor de eerste keer bouwreizen. Er werd toen gebouwd in de Filipijnen. Nu, na de storm eind 2013, is hulp in dat land weer hard nodig. Daarom heeft Stiho besloten om in samenwerking met Habitat for Humanity opnieuw bouwreizen te organiseren naar de Filipijnen. Stiho gaat met enthousiaste klanten en collega’s de handen uit de mouwen steken om huizen te bouwen in dit zwaar getroffen gebied.


Bouwreizen zijn een deel van ons geworden. Ik ben er trots op dat we als bedrijf in staat zijn deze reizen te maken en hulp te bieden. We kúnnen helpen, dus moeten we het ook doen”, aldus Pieter Pelt, directeur De Stiho Groep.
De bouwreis naar de Filipijnen vindt plaats van 30 januari tot en met 8 februari. Er wordt door 20 medewerkers en klanten gebouwd in Daanbantayan, wat op het noordelijkste puntje van Cebu ligt. Ook daar trok het oog van de storm overheen en liet een spoor van vernielingen achter.
Online roept Stiho ook hulp in voor de Filipijnen. Met de bouw van virtuele huizen op www.bouwmee.nl/stiho kunnen betrokkenen in Nederland een donatie doen.

Stiho steunt Habitat for Humanity al meer dan 15 jaar. Habitat is een internationale non-profit organisatie die bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Een solide dak boven je hoofd, stevige muren en schoon drinkwater – dat is de basis. Habitat is actief in meer dan 70 landen. Stiho is een distributieve groothandel die de aannemerij van bouwmaterialen, hout en plaat voorziet.