Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

IMG_9578

IMG_9574

IMG_9572

IMG_9567

IMG_9566

IMG_9565

IMG_9524

16 NOM woningen Wierslaan Utrecht

Projectomschrijving

Deze woningen liggen in het plangebied Oudegeinlaan. Op dit gebied ontwikkelen wij een sloop- nieuwbouwproject met de opdrachtgever. Met de bewoners is besloten om de woningen van de Wierslaan duurzaam te renoveren. Deze oude woningen, met grote koude bruggen zoals het balkon en de gootconstructie zijn zeer gedateerd. De ambitie is neergezet om de woningen in bewoonde staat naar een NOM prestatie te brengen.

De installaties (warmtepompen, verdelers, buffervat) zijn in een geprefabriceerd huisje klaargemaakt. Welke aan de achterzijde van de woning is geplaats en aangesloten. De woningen worden voorzien van een nieuw dak (een hoog isolatie pakket dat buitenom is aangebracht) een voorzetgevel welke een Rc waarde van 7 bereikt met nieuwe kozijnen en pv panelen op het dak. Daarnaast hebben de woningen een geheel nieuwe keuken, badkamer en toilet gekregen. De gevels worden afgewerkt met speciale steen strips op geprofileerde isolatieplaten. Dit is een van de nieuwe ontwikkelingen die zijn toegepast bij dit project. Met de inzet van nieuwe product proberen we gezamenlijk met de ketenpartners de innovaties voor verduurzaming van bestaand vastgoed verder te verbeteren.  

Uitdagingen 

De relatief kleine woningen zijn op zeer hoog niveau onderhouden. De woningen hebben een levensduur impuls gekregen voor circa 40 jaar. Daarvoor is een ontwikkel/ontwerp traject nodig geweest dat rekening hield met alle facetten van de woningen. Afstemming van technische oplossingen, het gebruiken van nieuwe producten en het borgen van de prestatieafspraken zijn uitdagingen geweest die zowel succesvol resultaat gaven als verbeterpunten voor de volgende woningen. Dankzij een gezamenlijke evaluatie hebben we dit project kunnen ontwikkelen tot een product aanpak waar Van Dillen achter staat.

 

16 NOM woningen Wierslaan Utrecht

16 NOM woningen Wierslaan Utrecht

Opdrachtgever: Portaal
Looptijd project: 5 maanden
Werkzaamheden: nul op de meter renovaties
Categorie: Design en construct, Renovatie en groot onderhoud

Deel dit project: