Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

IMG_0274

IMG_0267

27 eengezinwonigen Prunuslaan e.o. Nederhorst den Berg

Projectomschrijving

De 27 woningen in Nederhorst den Berg zijn energiezuiniger gemaakt in bewoonde staat. Daarvoor is het dak van buitenaf geïsoleerd. Daarvoor is gekozen om de overlast voor bewoners minimaal te houden en de technische kwaliteit te verhogen. Gelijktijdig zijn de dakpannen, hemelwaterafvoeren en dakgoten vervangen. Tevens is de brandscheiding tussen de woningen verbeterd en zijn de schoorstenen opgeknapt.
Spouwmuurisolatie aangebracht in de gevels. Het metselwerk- en voegwerkherstel is gecombineerd met constructieve latei verbetering. De lintvoegen zijn ingelegd met wapening wat deze draagkrachtig maakt. Ook de bestaande borstweringen van de kozijngevelelementen is geïsoleerd en voorzien van onderhoudsvrij materiaal.
De bestaande houten kozijnen zijn voorzien van isolatieglas en ZR roosters en geschilderd. De combinatie van isoleren en het nieuwe vraag gestuurde ventilatiesysteem verhoogt de energetische prestaties van de woning naar een beter energie label. Het aanzicht van de woningen is gelijk verbeterd door de nieuwe dakpannen en windveren van de kopgevels en dakkapellen die aangepast zijn aan het nieuwe dak-pakket.

Uitdagingen

De aanwezigheid van vleermuizen en gierzwaluwen beïnvloeden de planning. Door tijdig passende maatregelen te treffen hebben we de uitvoering conform planning kunnen uitvoeren. Aansluitend zijn er permanente voorzieningen in de kopgevels aangebracht voor de vleermuizen. De verschillende asbestonderdelen (gaskachels, vloerzeilen, binnen-gevelbeplating) zijn op woningniveau ingepland zonder dat de andere werkzaamheden daar vertraging in ondervonden.

 

27 eengezinwonigen Prunuslaan e.o. Nederhorst den Berg

27 eengezinwonigen Prunuslaan e.o. Nederhorst den Berg

Opdrachtgever: Het Gooi en Omstreken
Looptijd project: 4 maanden
Werkzaamheden: Groot onderhoud
Categorie: Renovatie en groot onderhoud

Deel dit project: