Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

IMG_2581

IMG_2578

IMG_2567

Asch van Wijckskade Utrecht

Asch van Wijckskade 23 is een monumentaal pand dat geschikt gemaakt is voor kadastrale splitsing. Het pand, bestaande uit drie afzonderlijke woonlagen, is gesplitst in twee wooneenheden. Eén woning op de begane grond en één op de eerste en tweede verdieping.

Belangrijke aandachtspunten hierbij waren de brandveiligheidseisen. Zo is de houtenvloer van de eerste verdieping verwijderd waarna de balkconstructie is voorzien van een brandveilige bekleding.

Ook de trapopgang naar de bovenwoning is aangepakt. Hiervoor zijn de kozijnen zo uitgevoerd dat ze voldoen aan de hedendaagse brandveiligheidseisen en het monumentale karakter kon worden behouden.

Daarnaast zijn er diverse werkzaamheden uitgevoerd met betrekking tot het achterstallige onderhoud zoals schilderwerk, houtrot- en elektra reparaties.

Uitdagingen

Dit monumentale pand is gelegen in de binnenstad van Utrecht. Werken in de binnenstad brengt altijd uitdagingen mee op het gebied van logistiek, veiligheid en parkeren. Door duidelijke afspraken en een goede planning is er voor ons en de omgeving weinig hinder ontstaan.

Het monumentale karakter van diende bewaard te blijven. Hiervoor is veel overleg geweest met de brandweer, gemeente, opdrachtgever en monumentenzorg. Door te zoeken naar de juiste oplossing hebben we de monumentale deur kunnen behouden en voldoet deze aan de huidige brandveiligheidseisen.

 

Asch van Wijckskade Utrecht

Asch van Wijckskade Utrecht

Opdrachtgever: Mitros
Looptijd project: 3 maanden
Werkzaamheden: houtrot herstel, schilderwerk, electra reparaties, werkzaamheden tbv kadastrale splitsing
Categorie: Onderhoudsscenario's

Deel dit project: