Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

IMG_5931

IMG_5926

IMG_5919

IMG_5916

Cluster 11 Wijk bij Duurstede

Projectomschrijving

Het project Van Brederodestraat roept bij bouwbedrijf Van Dillen positieve herinneringen op. De voorloper van dit project luidde voor ons bedrijf een werkwijze in die een standaard is geworden voor groot onderhoudsprojecten. De kennis, die we destijds hebben opgedaan in geprefabriceerd aanleveren van gevelelementen hebben we doorontwikkeld tot onze huidige houtskeletbouwfabriek in Culemborg. Van Dillen heeft voor dit project een plan van aanpak gemaakt dat paste bij wat de opdrachtgever wenste.

Deze woningen worden, in een bewoonde staat, geheel van binnen en van buiten onderhanden genomen. Naast ‘’standaard’’ de keuken, badkamer en toilet werkzaamheden, worden ook plafonds en binnenmuren vervangen/hersteld. De grootste uitdaging zit toch in de buitenschil. Er komen namelijk geheel nieuwe prefab gevelelement voor de woningen. Onze visie is dat we geprefabriceerd maatwerk kunnen leveren, waardoor we met het plaatsen van de gevelelementen op de verdieping zo min mogelijk overlast voor de bewoners genereren. Tevens worden de kopgevels thermisch aangepakt en de daken, goten en bergingen onderhanden genomen. En niet te vergeten, wordt er een geheel nieuwe CV- en MV- installatie aangebracht.

Uitdagingen

Het vervangen van de buitenschil in combinatie met de interieurwerkzaamheden is een belangrijk punt voor het beperken van de overlast van de bewoners. Het halen van de optimale kwaliteit en de korte doorlooptijd in verband met de BTW regeling is een eis geweest bij de uitvraag. Dit legde veel druk op de planning, zowel in de tenderfase als in de uitvoering. Daarom hebben wij in de tenderfase de uitvoerder betrokken bij het maken van de plannen. Er is een realistische planning gemaakt voor het plan van aanpak. Zo kunnen wij ook uitvoeren wat we beloven!

Cluster 11 Wijk bij Duurstede

Cluster 11 Wijk bij Duurstede

Opdrachtgever: Volksbelang wijk bij Duurstede
Looptijd project: 5 maanden
Werkzaamheden: Groot onderhoud
Categorie: Renovatie en groot onderhoud

Deel dit project: