Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

20170713_134422

20170713_133355

Chr. Scholengemeenschap De Windroos Gorinchem

Projectomschrijving

Het renoveren van een school vergt veel voorbereiding. Deze voorbereiding is vooral nodig geweest door de fasering (i.v.m. examens) en de technische oplossingen. Planningsmatig zijn de activiteiten met beperkte overlast als eerst uitgevoerd. In de vakantieperiode zijn de grote activiteiten uitgevoerd.

Het werk omvat in grote lijnen; gehele kozijnvervanging, nieuwe gevel uitstraling (betonlateien zijn vervangen voor verborgen stalen lateien), diverse interne verbouwingen, nieuw ventilatie systeem, nieuw ketelhuis en verwarmingssysteem, diverse interieur afwerkingen en algemeen onderhoud.

Het aanwezige asbest in de beglazingskit hebben wij dankzij onze Cocon aanpak in klasse I kunnen saneren. Dit bespaarde veel tijd en kosten. De kit in de kozijnen zijn veilig gesteld en op een andere locatie gesaneerd.

 

Uitdagingen

Renoveren tijdens de schooluren maakte het werk tot een complexe uitdaging. De grote ingrepen werden in de vakantie uitgevoerd. Dat betekende veel werk verzetten in een korte tijd. Een grote groep vaklieden is ingezet om het resultaat waar te maken in deze korte vakantieperiode (6 weken).

Bij de werkzaamheden die tijdens de schoolperiodes uitgevoerd is extra aandacht voor de veiligheid en de leerlingen geweest. Het continu schoonhouden van looproutes, vrij houden van lokalen en afzetten van werkgebieden/materieel vergde extra coördinatie. Maar met resultaat Рhet project is veilig uitgevoerd.

Chr. Scholengemeenschap De Windroos Gorinchem

Chr. Scholengemeenschap De Windroos Gorinchem

Opdrachtgever: CVO- AV
Looptijd project: 15 weken
Werkzaamheden: Renovatie
Categorie: Utiliteitsbouw, Renovatie en groot onderhoud

Deel dit project: