Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

IMG_2929

IMG_2926

Falklanddreef e.o. Utrecht

Projectomschrijving

Het realiseren van een nieuw mechanisch ventilatiesysteem in de woningen en portieken. Hiervoor worden diverse aanpassingen in de leidingschacht en op het dak uitgevoerd.

Ook in de woningen worden verschillende ventilatie werkzaamheden uitgevoerd. Zo worden de binnendeuren ingekort en worden bij een aantal deuren ventilatievoorzieningen aangebracht. Ook in de beglazing worden de nodige ventilatievoorzieningen aangebracht.

Verder worden er verbeteringen aangebracht aan de aansluitingen van de stadsverwarming van de portiekwoningcomplexen. Het schilderwerk in de portieken van de woningen is uitgevoerd waarbij ook plaatselijk klein herstelwerk is meegenomen.

Uitdagingen

Het beperken van de overlast en tijdsinspanning voor de bewoners. Het is van belang dat de bewoners thuis zijn tijdens de werkzaamheden en dat ze medewerking willen verlenen. De shuntkanalen¹ worden voorzien van een MV- installatie.

¹ Shuntkanalen zijn bouwkundige kanalen die bestaan uit hoofd en nevenkanalen en worden veel toegepast in etage- en

Portiekwoningen. De werking laat vaak te wensen over, wat resulteert in schimmel, vocht en stankklachten.    Dat soort systemen kan gewijzigd worden in een mechanisch ventilatiesysteem door het plaatsen van dakventilatoren of

door het aanbrengen van individuele woonhuisventilatoren aan te sluiten op de shuntkanalen.

 

Falklanddreef e.o. Utrecht

Falklanddreef e.o. Utrecht

Opdrachtgever: Mitros
Looptijd project: 5 maanden
Werkzaamheden: planmatig onderhoud
Categorie: Onderhoudsscenario's

Deel dit project:

Vergelijkbare projecten

Tigrisdreef e.o. Utrecht

Tigrisdreef e.o. Utrecht

Opdrachtgever: Mitros
Looptijd project: 4 maanden
Werkzaamheden: planmatig onderhoud
Categorie: Onderhoudsscenario's