Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

IMG_0144

IMG_0131

IMG_0098

IMG_0095

IMG_0105

IMG_0112

Heerenlanden College Leerdam 2009

Door middel van een selectieprocedure waarin we een plan van aanpak dienden voor te leggen, werden we uitgenodigd voor dit bouwteam project. Samen met de architect hebben we het Voorlopig Ontwerp omgezet in de definitieve bouwtekeningen. Het project was ambitieus en zeer complex door de ingrijpende verbouwing in de korte doorlooptijd terwijl de lessen gewoon moesten doorgaan.

In vijf fases kreeg het school gebouw een geheel ander karakter. Zo werd een jaren ‘70 gebouw met enkel leslokalen omgebouwd tot de nieuwe huisvesting voor de gehele afdeling administratie. Doordat een andere locatie ging sluiten werd afdeling administratie samengevoegd. Dit gedeelte dienden 8 weken eerder opgeleverd te worden. De hal en aula die tussen de andere gebouwen ingeklemd lagen, werden  gesloopt. Daarvoor in de plaats kwam er een atrium/plaza van 12 meter hoog. Het plaza heeft een nieuw centraal trappenhuis gekregen dat door middel van twee loopbruggen de verschillende gebouwen met elkaar verbind. Verder werd er op de oude cafetaria een lerarenkamer gebouwd en krijgt de school een nieuwe toneelbox. Door een goede samenwerking met de directie, architect en schoolleiding was het mogelijk om dit complexe project binnen de korte bouwtijd te realiseren.

Uitdagingen

Een jaren ’60 gebouw dat uitgevoed is met een gietbouw beton systeem zorgde voor de nodige aandachtspunten. De doorbreken van deze wanden waren een uitdaging i.v.m. de constructie.

Tevens is tijdens de werkzaamheden les gegeven aan 700 leerlingen wat de nodige veiligheid risico’s met zich mee neemt. Wanneer er tentamenperiodes waren is er rekening gehouden met de geluidsoverlast voor de leerlingen.

Heerenlanden College Leerdam 2009

Heerenlanden College Leerdam 2009

Opdrachtgever: Stichting Christelijk onderwijs Leerdam
Looptijd project: 9 maanden
Werkzaamheden: Renovatie scholengemeenschap
Categorie: Renovatie en groot onderhoud

Deel dit project:

Vergelijkbare projecten

Sporthal Heerenlanden College Leerdam

Sporthal Heerenlanden College Leerdam

Opdrachtgever: Heerenlanden College
Looptijd project: 6 maanden
Werkzaamheden: Nieuwbouw
Categorie: Design en construct