Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

Karel Martel

Karel Martèlstraat Wijk bij Duurstede

Projectomschrijving
De Karel Martèlstraat van woningcorporatie Viveste is een project waarvoor Van Dillen in de tenderfase een ontwerp heeft gemaakt om de doelstelling; de woningen op energielabel A+ brengen, te realiseren. Ook het interieur en de architectonische uitstraling zijn meegenomen in de ontwerp doelstellingen.
Het betreffen twee woongebouwen met daarin 47 appartementen. Bij de planning is een verdeling gemaakt tussen de werkzaamheden aan het interieur, exterieur en de algemene ruimtes. Zo zijn de werkzaamheden overzichtelijk voor de bewoners en is de overlastperiode verdeeld.
Zowel het interieur van de woningen (badkamer, keuken, toilet, meterkast, gangkasten), de gezamenlijke ruimtes (entree, trappenhuis en gang) als het exterieur (dakaanzicht, entree portaal, noodtrappenhuizen) worden gemoderniseerd. Om de verduurzaming naar label A+ te bewerkstelligen zijn een tal van maatregelen genomen. Zo is het dak aan de buitenzijde voorzien van isolatie, de spouw is gevuld en de gevelpenanten zijn aan de buitenzijde geïsoleerd. De kozijnen zijn vervangen en voorzien van HR++ glas met ZR roosters. Zo is een complete duurzame gevelschil gemaakt vanuit de Trias Energetica. Voor de warmte opwekking is gekozen voor een lucht-warmtepomp. Dit systeem wekt zowel warm water voor ruimte verwarming als voor tapwater op. Een CO2 gestuurde mechanische ventilatie installatie en PV panelen op het dak het maken het systeem compleet.  Daarmee is de Viveste weer 47 gasloze woningen rijker!

Uitdagingen
De ambities uit de planontwikkeling passend maken binnen het budget, zonder afbreuk te doen aan de ambities en gestelde prestaties. Door onze ontwerpmethodiek waarbij we de prestaties ‘’ranken’’ op prioriteiten en slimme oplossingen bedachten voor de dakconstructie is het planontwerp geoptimaliseerd.

Karel Martèlstraat Wijk bij Duurstede

Karel Martèlstraat Wijk bij Duurstede

Opdrachtgever: Viveste
Looptijd project:
Werkzaamheden: Renovatie Groot Onderhoud
Categorie: Onderhoudsscenario's, Renovatie en groot onderhoud

Deel dit project: