Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

IMG_2372

IMG_2360

IMG_2347

IMG_2329

IMG_2317

KC Kiljan school Leiden

Projectomschrijving
Van Dillen is in Leiden bezig om de laatste hand te leggen aan de nieuwe school en gymzaal voor Stichting Kiljan. Dit ‘’KindCentrum Kiljan’’ is een multifunctioneel gebouw dat huisvesting gaat bieden aan de openbare basisschool Telders, protestants christelijke basisschool Daltonschool Leiden en peuteropvang SPL. De school heeft een oppervlakte van ca. 2.300 m2 bvo. De vrijstaande gymzaal ca. 500 m2 bvo.
Dit sloop- nieuwbouwproject kenmerkt zich door het hoge niveau van detaillering en afwerking. Een opbouw van verschillende materialen (verschillend gevelmetselwerk, stucgevel en stalen profielplaten) vergde extra aandacht voor aansluitingsdetails. De kozijnen zijn voorzien van horizontale lamellen tussen de gevelpenanten. De ritmiek die in de gevels is verwerkt vergde extra aandacht voor zowel de nauwkeurigheid van het metselwerk als de montage van de kozijnen. Gecombineerd met een charmant ontwerp maakt dit een project waar wij als bouwers blij van worden. Mooie dingen maken vanuit vakmanschap, dat doen we bij Van Dillen graag.

Uitdagingen
De aanwezigheid van asbest in het bestaande gebouw leverde (ondanks uitgebreid vooronderzoek van derden) toch nog verrassingen op. Dit resulteerde in vertraging waardoor het tijdig heien een uitdaging werd.

KC Kiljan school Leiden

KC Kiljan school Leiden

Opdrachtgever: Stichting Kiljan
Looptijd project:
Werkzaamheden: Nieuwbouw
Categorie: Utiliteitsbouw

Deel dit project: