Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

_LJS8018

_LJS7981

_LJS7944

_LJS7889

_LJS7872

_LJS7865

_LJS7803

_LJS7791

_LJS7766

Klooster Wijk bij Duurstede 2008

Projectomschrijving

In 2007 hebben wij in opdracht van AM Wonen een omvangrijke verbouwing gerealiseerd van het Klooster aan de Klooster Leuterstraat te Wijk bij Duurstede. Er zijn in het voormalige klooster 9 luxe appartementen gerealiseerd.

De constructie van het pand is volledig onderhanden genomen zodat het voldoet aan de huidige standaard, onder meer het verzwaren van de bestaande balklagen, de vloerconstructie en isolatie van de gevel. Het behoud van het karakteristieke uiterlijk behorende bij het klooster is met veel zorg en aandacht van begin tot het eind begeleid.

Kopers van de appartementen hebben afwijkend op de opgave van de architect diverse opties en keuzemogelijkheden voor de afwerking aan de binnenzijde van de appartementen kunnen kiezen. Een voorbeeld hiervan is: wijziging van de indeling van het installatiewerk (elektra, gas water en riool) aansluitend op bijvoorbeeld een gewijzigde badkamer of keuken.

Een duidelijk voorbeeld van de restauratie zijn de glas in lood ramen. Een gedeelte van het glas in lood is hergebruikt en in de isolerende beglazing geplaatst.

Het streven was een voor alle partijen (opdrachtgever AM Wonen, architect K3 architectuur, kopers en Aannemersbedrijf) naar tevredenheid gerealiseerd eindresultaat, en dat is behaald.

Uitdagingen

De luxe appartementen diende te voldoen aan de nieuwbouweisen in een ruim 100 jaar oud pand. Dit zorgt voor tal van uitdagingen en specialisme dat nodig is voor een project als dit.

Klooster Wijk bij Duurstede 2008

Klooster Wijk bij Duurstede 2008

Opdrachtgever: AM Wonen
Looptijd project: 9 maanden
Werkzaamheden: restauratie klooster nieuwbouw 9 app.
Categorie: Restauratie, Woningbouw

Deel dit project:

Vergelijkbare projecten

Thomashuis Culemborg 2008

Thomashuis Culemborg 2008

Opdrachtgever: Betuws Wonen/ Kleurrijk Wonen
Looptijd project: 5 maanden
Werkzaamheden: Restauratie
Categorie: Renovatie en groot onderhoud, Restauratie
“Huis van de Stad” Culemborg

“Huis van de Stad” Culemborg

Opdrachtgever: Gemeente Culemborg
Looptijd project: 10 maanden
Werkzaamheden: Renovatie, nieuwbouw, restauratie
Categorie: Renovatie en groot onderhoud, Restauratie