Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

IMG_6031

IMG_6041

IMG_6026

20140901_164039_resized

Kozijnvervanging fase 2 Hogeland Vianen

Projectomschrijving

Dit project is een vervolg op de eerdere kozijn vervanging in 2014. Vervangen van oude kozijnen, ramen en deuren. Er is zonder een huurverhoging voor de bewoners, HR++ glas aangebracht in de ramen, kozijnen en voordeuren.

Ook zijn de Franse balkon hekjes vervangen door geïsoleerde gevelelementen.  Door ons bedrijf zijn verschillende alternatieven aangeboden. Er is gekozen om de gevels te voorzien van een draairaam met een goede ventilatie voorziening. Dit project is in samenwerking met Timmerfabriek  Culemborg gerealiseerd. De kozijnen zijn in de fabriek vervaardig en ‘’just in time’’ geleverd op de werklocatie.

Dit heeft geleid tot minder overlast in de wijk en het beperken van risico’s op schades. Het belangrijkste voordeel is de zeer korte doorlooptijd van 2 dagen per woning voor het vervangen van alle kozijnen. Op dag één wordt de voorgevel van de woning beneden en de achtergevel boven vervangen, op dag twee volgt de achtergevel van de woning beneden en voorgevel boven.

Uitdagingen

Ondanks de relatief beperkte omvang van dit project zijn er veel uitdagingen en risico’s aan gebonden. Naast de korte doorlooptijd en ontlasten van bewoners, is er veel aandacht geweest voor de bouwkundige details. Er is goed gelet op mogelijke asbest in de spouw, vergunningen en esthetische uitstraling, stelruimtes, door bewoners aangebrachte voorzieningen en de kwaliteit van het bestaande metselwerk.

Doordat wij in de tenderfase deze risico’s hebben geïnventariseerd, is dit project vanaf de start vlot doorlopen.

Kozijnvervanging fase 2 Hogeland Vianen

Kozijnvervanging fase 2 Hogeland Vianen

Opdrachtgever: Lekstede Wonen
Looptijd project: 1 maand
Werkzaamheden: planmatig onderhoud
Categorie: Planmatig onderhoud

Deel dit project: