Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

IMG_2739

IMG_0059

Montessoriflat te Zeist

Projectomschrijving

De Montessoriflat is een project welk geselecteerd is op projectaanpak en prijsvorming. Onze uitgangspunten waren hierbij; ontzorgen van bewoners en ontlasten van de opdrachtgever. Voor deze aanpak is een plan gemaakt die voorziet in deze behoefte. De flat huisvest zowel huurders als kopers. Waarbij de bewoners van de koopwoningen de keuze kunnen maken om de keuken, badkamer en toilet te laten vernieuwen. Het aanbrengen van een collectief warmwater installatie en het vervangen het collectieve CV systeem wordt in elke woning uitgevoerd.

Naast deze werkzaamheden zal ook asbestsanering uitgevoerd worden. De binnendeuren worden vervangen en er wordt HR++ glas aangebracht. Tevens is aan de buitenschil onderhoudswerk uitgevoerd zoals reiniging, schilderwerk en betonrotherstel.

Alvorens er gestart wordt met de uitvoering van alle woningen in een bouwteam, zijn eerst twee proefwoningen onderhanden genomen. Door uitvoering van de proefwoningen hebben we nog meer inzicht gekregen in de woningen waarmee de werkelijke uitvoering nog beter zal verlopen.

Uitdagingen

De Montessoriflat is opgebouwd uit 7 portieken van 14 verdiepingen hoog. De opdrachtgever wil dat de portieken één voor één uitgevoerd worden. Ook heeft de opdrachtgever als voorwaarde gesteld dat de overlast voor de bewoners tot een minimum beperkt wordt. Hiervoor zijn diverse uitvoeringsmethodes bedacht, zoals een stalen frame dat over het entree portaal kan zodat een steiger opgebouwd kan worden zonder dat de inpandige lift en trappenhuis gebruikt worden.

Montessoriflat te Zeist

Montessoriflat te Zeist

Opdrachtgever: Seyster Veste
Looptijd project: 1 jaar
Werkzaamheden: Groot onderhoud 284 portiekflatwoningen
Categorie: Renovatie en groot onderhoud

Deel dit project: