Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

cocon

IMG_1359

SpinozaPlantsoen – praatje op straat

Renovatie 192 woningen Kanaleneiland Zuid

Projectomschrijving

De 192 woningen gelegen in Kanaleneiland Zuid te Utrecht ondergaan de komende tijd een zeer grondige renovatie. De woningen worden in een zeer beperkte periode voorzien van een nieuwe badkamer, toilet en keuken. Daarnaast wordt er een uitbouw aan de achterzijde van de woningen gerealiseerd met een nieuw balkon. De buitenschil zal opnieuw worden geïsoleerd en er zullen nieuwe kozijnen worden geplaatst. Dit alles met inachtneming van de karakteristieke uitstraling van deze flats. Ook wordt de toegankelijkheid sterk verbeterd. Deze 4 hoog flats hebben oorspronkelijk geen lift en konden alleen met de trap worden bereikt. Na de renovatie zal elk trappenhuis voorzien zijn van een lift.

Voor dit project hebben wij als aannemer een geïntegreerd contract afgesloten met de opdrachtgever, dat de totaliteit van het plan, ontwerp tot en met de uitvoering verzorgd.

Uitdagingen

De renovatie zal in uitwoonde staat worden gerealiseerd, waardoor het minimaliseren van de overlast een uitdaging is dat hoog in het vaandel staat. Daar tegenover staat, dat de bewoners na de renovatie een geheel vernieuwde woning krijgen die in alle opzichten weer voldoet aan de huidige eisen.

Eén van de grootste uitdagingen is de asbest sanering. Hiervoor is op innovatieve wijze het asbest probleem aangepakt. Het asbest aan de dakranden e.d. zijn d.m.v. een verplaatsbare ´asbest tent´ (door ons Cocon® genoemd) op een veilige wijze gesaneerd c.q. afgeschermd.

Renovatie 192 woningen Kanaleneiland Zuid

Renovatie 192 woningen Kanaleneiland Zuid

Opdrachtgever: Portaal
Looptijd project: 3 jaar
Werkzaamheden: Renovatie
Categorie: Design en construct, Renovatie en groot onderhoud

Deel dit project: