Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

_LJS8814

_LJS8803

_LJS8765

_LJS8743

_LJS8741

Thomashuis Culemborg 2008

Projectomschrijving

In opdracht van Betuws Wonen is in juli 2008 gestart met de renovatie  van het  monumentale pand aan de Ridderstraat 186. De nadruk lag op het mogelijk maken van een zorgvoorziening voor jonge geestelijk gehandicapten binnen het monumentale karakter van het gebouw. Hier kwamen veel creatieve bouwkundige oplossingen bij kijken. Het complete pand is gestript. De hoofdconstructie was van goede kwaliteit zodat vanaf hier weer opgebouwd kon worden. De vloeren zijn voorzien van een nieuwe dekvloer.

De buitenwanden zijn geïsoleerd door middel van het plaatsen van voorzetwanden. Alle plafonds zijn voorzien van brandwerende plafonds. De bestaande voordeur is van de zijgevel verplaatst naar de authentieke plaats in de voorgevel wat voor dit monument een kenmerkend punt is.

Uitdagingen

Samen met de opdrachtgever is er nagedacht over de beste indeling voor de bestemming van het pand. Het ‘’Thomashuis’’  is een plek waar zorgondernemers leiding geven aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij willen een veilige en huiselijke omgeving bieden waar respect voor ieders leefstijl en levensovertuiging het motto is.

Deze wensen vertalen in bouwkundige oplossingen is een uitdaging als het gaat om de monumentale status van het gebouw. Door de juiste methodes en details aan te wenden is er voldaan aan de vraag en de eisen van de monumentenzorg.

 

 

Thomashuis Culemborg 2008

Thomashuis Culemborg 2008

Opdrachtgever: Betuws Wonen/ Kleurrijk Wonen
Looptijd project: 5 maanden
Werkzaamheden: Restauratie
Categorie: Renovatie en groot onderhoud, Restauratie

Deel dit project:

Vergelijkbare projecten

Het Droomhuis

Het Droomhuis

Opdrachtgever: Woningstichting Volksbelang
Looptijd project: 10 maanden
Werkzaamheden: nieuwbouw
Categorie: Woningbouw