Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

IMG_4449

IMG_4424

IMG_4422

IMG_4413

IMG_2823

Vogelbuurt Tiel

Projectomschrijving

Het werk bestaat uit de nieuwbouw van 36 woningen. Het totale plangebied wordt gevormd door 3 blokken met in totaal 36 woningen. Dit betreffen 12 eengezinswoningen, 4 seniorenwoningen, en 8 beneden- bovenwoningen en 12 appartementen. Bij deze nieuwbouw wordt ook de aanleg van de erf afscheidingen, parkeerplaatsen op eigen terrein en de achterpaden uitgevoerd.

De werkzaamheden starten in februari 2014 waarna het in november 2014 wordt opgeleverd. De eengezinswoningen en de beneden- bovenwoningen worden als eerst opgestart. De eengezinswoningen worden onderheid. De twee andere complexen worden op verbeterde grond gebouwd. Alle complexen worden op traditionele wijze gerealiseerd met o.a.; kalkzandsteen, breed plaatvloeren en scharnierkappen, maar dan wel met een BIM methodiek.

Uitdagingen

Bij de aanbesteding is voor iedere dag die eerder wordt opgeleverd een fictieve korting gegeven. Van Dillen heeft ingezet op 200 werkbare dagen, waarmee een korte doorlooptijd is aangenomen. De bebouwde omgeving, met smalle wegen zorgt voor een logistieke uitdaging.

Daarnaast is er gewerkt met een BIM programma. Zo is er een integraal ontwerp systeem gebruikt wat bouwfouten e.d. op voorhand helpt voorkomen. Het werken met deze nieuwe methode is een leerzame ervaring geweest voor de gehele organisatie.

 

Vogelbuurt Tiel

Vogelbuurt Tiel

Opdrachtgever: SVT
Looptijd project: 200 werkbare dagen
Werkzaamheden: Nieuwbouw 36 woningen
Categorie: Woningbouw

Deel dit project: