Telefoon: 0345-509060
E-mail: info@cvandillen.nl

2017-11-29-PHOTO-00000005

2017-11-29-PHOTO-00000042

2017-11-29-PHOTO-00000008

Zorghuis “Huis in de Wei” Vijverlaan Scherpenzeel

Projectomschrijving

In opdracht van Woonstede zijn wij het zorgcomplex “Huis in de Wei” te Scherpenzeel intensief aan het verbouwen. Het complex bestaat uit verschillende bouwdelen welke gefaseerd worden uitgevoerd. Aan de achterzijde van het complex staat een “tijdelijke” verpleeg-unit waar tijdens de bouw bewoners met zorg in verblijven. Deze unit moet volledig “stand-alone” blijven functioneren. Hier worden onder andere de brandmeldinstallatie voor omgezet, een nieuwe ketel geplaatst, PZI systeem omgekoppeld. Van de bouwdelen B en C zijn de bewoners tijdelijk uitgeplaatst. Bouwdeel B en C wordt volledig gestript en hier worden 28 nieuwe studio’s en 24 zorgappartementen in gebouwd. Het gehele installatiewerk wordt voor- en naar deze woningen aangepast. Op de begane grond in Deel C komt een restaurant met keuken welke straks dienst gaat doen voor de bewoners. Ook zal er een kinderdagverblijf op de begane grond komen waar nu nog de tijdelijk unit zijn doorgang heeft. Als deel B en C gereed zijn worden de bewoners (zorg) vanuit de tijdelijke unit aan de achterzijde naar de 1e en 2e verdieping van deel C verhuisd.  De tijdelijke Unit zal worden afgebroken en aan de achterzijde zal een nieuwe entree voor het KDV alsmede enkele gezamenlijke balkons moeten worden aangebracht. Ook bij deel C wordt er een nieuwe hoofdentree met bovenliggende balkons gemaakt.

Voorafgaand aan de verhuizing van de tijdelijke unit zullen wij in deel A een 3-tal aanleunwoningen gaan verbouwen alsmede de nieuwe entree aan de achterzijde en het aanpassen van de bestaande liftschacht waar een nieuwe grotere lift in moet worden geplaatst. Ook hier zullen wij weer tijdelijke voorzieningen gaan treffen zodat de bewoners in deel A tijdens deze werkzaamheden via (het reeds opgeleverde) deel B bij de lift in deel C kunnen komen, uiteraard geld dit ook andersom voor bezoekers en personeel van de zorg. Al met al weer een geweldige uitdaging om dit prachtige project samen met Woonstede en de gebruikers tot een goed einde te brengen.

Uitdagingen

De uitdaging in dit project is de fasering van werkzaamheden met 3 bouwdelen, gecombineerd met de instandhouding van zware zorg (tijdelijke unit). Tijdens uitvoering de verschillen tussen bestaand en nieuw in alle onduidelijkheid helder te krijgen binnen het korte tijdspad van de renovatie gecombineerd met een opdrachtgever, een gebruiker (zorg) met achterban, en diverse directieleveringen (lift, keukens, grootkeuken en zorgalarmering) maken dit een uitdagend geheel.

Zorghuis “Huis in de Wei” Vijverlaan Scherpenzeel

Zorghuis “Huis in de Wei” Vijverlaan Scherpenzeel

Opdrachtgever: Woonstede
Looptijd project: 9 maanden
Werkzaamheden: Groot onderhoud
Categorie: Renovatie en groot onderhoud

Deel dit project: